Будистки център Русе – Буда Хаус

Кафе-библиотека Буда ХаусМедитационен център на Диамантения път на будизма, линията Карма Кагю, в Русе се намира в центъра на града на улица Добруджа 4.

Центърът, както и всички други такива в България и по света е място, където можете да се срещнете с автентични будистки учения от времената на Буда Шакямуни, запазени благодарение на неговите ученици – сангхата. Основан е от Лама Оле Нидал, по молба на XVI Кармапа – кралят на йогите на Тибет.

Ако желаете да се запознаете с автентична будистка медитация, можете да ни посетите всеки понеделник, вторник, четвъртък и петък от 19:30, както и събота и неделя сутрин от 11:00. Всяка сряда от 19:30 часа може да се насладите на въвеждаща будистка лекция в кафе-библиотека BH. На лекцията може да зададете своите въпроси, а в самата кафе-библиотека имате възможност да се запознаете с най-разнообразна будистка литература.

Посещенията в центъра са безплатни – той се издържа изцяло с помощта на всички, които практикуват активно. Целта му е да бъде живо място за среща с будизма в съвременен контекст, без излишна ритуалност и екзотика. Ако искате да подпомогнете нашата дейност, можете да направите и дарение.

Центъра е посещаван регулярно от опитни ученици на Лама Оле, които споделят своите знания и изнасят лекции. Програмата на центъра можете да видите тук:

Свържете се с нас

Адрес 7000 Русе
ул. Добруджа 4
Телефон +359 88 697 6464
Е-поща rousse@diamondway-center.org

Будистки център Русе – програма

Понеделник, вторник, сряда, четвъртък и петък от 19:30 Медитация XVI Кармапа
Събота и неделя от 11:00 Медитация XVI Кармапа

One Response to Будистки център Русе – Буда Хаус

  1. Pingback: City of Rousse | Café-Library Buddha House