Специална новина от XVII Кармапа Тринли Тайе Дордже

Кармапа има да сподели нещо специално и лично с вас…

17th-karmapa-photo-official-357x50029 март 2017

Тайе Дордже, Негово Светейшество XVII Гялва Кармапа има удоволствието да сподели чудесната  новина, че се е оженил в частна церемония.

Следвайки скъпоценните стъпки на Качаб Дордже, Негово Светейшество XV Кармапа, който също е бил женен и Тертон, Кармапа се надява, че кармичната му връзка с неговата съпруга – Ринчен Янгзум допълнително ще подсили линията Карма Кагю и школата Кагю на тибетския будизъм.

Кармапа казва:

“Моята роля и активности като Кармапа ще продължат, както преди, 水上游戏 с единственото изключение на ръкополагането в монашество. Тази отговорност ще премине към Негово Преподобие IV Джамгон Конгтрул Ринпоче – Карма Мингюр Драгпа Сенге. Като Кармапа, аз ще продължа да защитавам и запазвам нашата обична линия, и да подсилвам монашеската сангха чрез инициативи като новия Образователен център Кармапа.

Имам силното чувство, дълбоко в сърцето си, че моето решение да се оженя ще има положително въздействие не само върху мен, а и върху линията. Следвайки пожеланията на моите родители и имайки време за размишление, дълбоко усещам, че съм верен и на себе си, и на линията. Нещо красиво, нещо ползотворно ще възникне за всички нас.

Будисткият път е да се използва кармата за благосклонност и полза, независимо коя пътека избираме. За онези, които следват пътя на монашески живот, ние трябва да окуражаваме и уважаваме това. В това 17-то пререждане както за бъдещето на линията, така и за да изпълня пожеланията на моите родители, аз избрах различна пътека. В същото време, задължението ми да защитавам и запазвам монашеската сангха и линията остава първостепенно в моя живот и в продължаващата ми роля на Кармапа.”

Кармапа и Ринчен Янгзум са близки приятели от деца и се познават повече от 19 години в този живот. С времето и с благословиите на обичните си родители, това приятелство прераства в специална, духовна връзка.news-karmapa-official-families-1620x1080-700x467

Ринчен Янгзум – тибетско име, което означава “Скъпоценно Благополучие Събрано” е родена в Тимпу, Бутан. Нейните родители са г-н Ченчо и г-жа Кунзанг. Г-н Ченчо е от Шаба, Друджелингка, Паро в Западен Бутан. Той е бизмесмен. Г-жа Кунзанг е от Чотен Нингпо, Чуме, Бумтанг в Централен Бутан – Денза на Яб Тенпай Нима. Тя е домакиня. Ринчен Янгзум е третото от десетте деца на г-н Ченчо и г-жа Кунзанг.

Ринчен Янгзум започва основното си образование в Тимпу, Бутан. Нейното средно и висше образование се случват в Индия и тя продължава със студентството си в Европа.

На 19 януари 2017 г. Кармапа прави предложение на Ринчен Янгзум според тибетските традиции. Следвайки стремежите на бащата на Кармапа – Негово Преподобие Мипам Ринпоче, е определена благоприятна дата за церемонията на годежа и сватбата. Сватбата се случва на 25 март 2017 г. в присъствието на близки членове на семейството.

Кармапа преценява, че новината за неговата сватба ще бъде изненада за много хора и вярва, че учениците му ще разберат неговото желание да запази поверителен този личен елемент от своя силно публичен живот.

Кармапа и Ринчен Янгзум ще отбележат своето първо публично появяване заедно на Кагю Монлам в Бодгая през декември 2017 г. Кармапа се надява и отправя молитви да може да се присъедините към него лично или през интернет-предаванията на живо. Засега, Кармапа, както винаги, цени всички ваши стремежи.

Източник: http://www.karmapa.org/special-news/