ЮНЕСКО връчи награда на Лама Оле Нидал

На 13 юни 2015 година Лама Оле Нидал получи наградата за диалог, съжителство и мир от Асоциацията за междукултурен и междурелигиозен диалог на ЮНЕСКО в Малага, Испания.

По време на церемонията, която се състоя в Конгресната палата в Малага, президентът Лоренцо Родригез де ла Пеня изтъкна приноса на Лама Оле Нидал и съпругата му Хана, която почина през 2007 година, към развитието на човешката свобода и подкрепа на хората в търсенето им на мир и благоденствие. Като друг победител Асоциацията почете Папа Франциск.

В бъдеще наградата за „диалог, съжителство и мир” ще бъде връчвана всяка година. Целта на Асоциацията е да засили човешкия обмен между индивиди, групи и институции и така да допринесе за 充气城堡 индивидуалния и обществен мир. Това ще спомогне за запазването на културните и религиозни ценности, които се основават на толерантност и свобода.

Асоциацията за междукултурен и междурелигиозен диалог е основана през 2006 година като една от асоциациите на ЮНЕСКО в Испания. Нейни членове са представители от всички световни религии и различни културни организации.