Кармапа и съпругата му Санджумла Ринчен Янгзом съобщават за раждането на първото си дете

karmapa-sangyumlaТайе Дордже, Н.Св. XVII Гялва Кармапа и съпругата му Санджумла Ринчен Янгзом с радост съобщават за раждането на първото им дете – момче – на новолуние, 11 август 2018 г. във Франция. Санджумла и детето са в добро здраве.

Кармапа казва:

“Санджумла и аз, преизпълнени с радост, съобщаваме за раждането на първото ни дете. Бихме искали да благодарим сърдечно на скъпите си родители, на нашето семейство и на вас, Дхарма приятели, за любящата ви доброта, молитви и пожелания.

Често говоря за безусловната любов на майката като един от най-добрите примери за смелост и съчувствие. Присъствайки на раждането на първото ни дете, имах голямата чест да съм свидетел на достойнството, смелостта и духовната сила на Санджумла – качества присъщи на всички майки по света. Затова, като любовта на майката към всичките й деца, нека няма граници на любовта ни към нашите майки.

Сега, като баща, ще се стремя да следвам великия пример на моя баща Н.Преосв. Мипам Ринпоче и на моите предшественица Чоинг Дордже, Н. Св. X Кармапа и Качяб Дордже – Н.Св. XV Кармапа, които също са били родители. XV Кармапа е бил баща на трима синове, двама от които са разпознати като Н.Преосв. II Джамгон Конгтрул Ринпоче и Н.Св. XII Шамарпа.

По традиция след раждането има период на уединение за най-близкия кръг на семейството, продължаващ понякога до три месеца, преди да се обявява каквото и да е. Ние много се радваме да споделим новината с всички вас сега.

Опитът да стана баща още повече заздрави моето вдъхновение и стремеж като Кармапа. В известен смисъл аз винаги съм имал родителска роля като глава на семейството Карма Кагю. Сега тази духовна роля, титлата Кармапа и отговорността, която я придружава, са по-ясни от всякога. Ще продължавам с цялото си сърце да се старая да запазя нашата скъпоценна линия – линия на мъдрост и съчувствие.

Радвам се, че раждането стана във Франция, където се намира главното ми европейско седалище. Френският медицински екип предостави големи грижи и обслужване на Санджумла по време на раждането и ние им благодарим от все сърце.”