Ако родителите се разделят, с кой родител е по-добре да остане детето?

КАТЕГОРИЯ: СЕМЕЙСТВО, ПРИЯТЕЛИ И ЕЖЕДНЕВЕН ЖИВОТ

Отговор на Лама Оле:

Когато се раждаме като човек, ще бъдем жена, когато кармичната връзка е по-силна с бащата или мъж, ако е по-силна с майката. Това главно означава, че момичетата се чувстват по-привлечени от бащата, а момчетата от майката.

Това може да се променя през живота на човек в резултат на други карми. Аз вярвам, че най-простото решение е децата да живеят с родителя, който си е намерил нов партньор с добра връзка с децата. Това е особено вярно, ако единият родител не си намира нов партньор. Едно семейство определено е по-добър вариант от един самотен родител, освен ако връзката с този родител не е особено силна.

В повечето случаи аз препоръчвам да направите разширено семейство, както живеят непалците например. В тяхната култура предишните партньори заедно с новите си партньори изграждат две семейства от едно, в което децата могат да поддържат добра връзка и с двамата родители. В тази ситуация е важно предишните партньори да не изпитват гняв един към друг, затова че са изоставени. И двамата трябва да са доволни, когато се разделят.