Аз харесвам родителите си и с нетърпение очаквам срещите ни, но често завършваме с караница помежду си. Как мога да избегна това?

КАТЕГОРИЯ: СЕМЕЙСТВО, ПРИЯТЕЛИ И ЕЖЕДНЕВЕН ЖИВОТ

Отговор на Лама Оле:

Не ги посещавайте прекалено често, но се опитвайте винаги да сте приятелски настроени, докато сте там. Всяко поколение има своя собствен начин на живот и когато те се срещат всеки дава най-доброто, за да преодолее празнината. Когато срещата не върви добре, се прибирате вкъщи и по-късно пробвате по телефона.

От една възраст нататък, хората попадат под защита като паметници на културата и трябва да се държите добре с тях и да не ги разтърсвате прекалено силно. Проверете дали все още са способни да научат нещо ново или само можете да направите по-цялостно това, което вече е там, и да им дадете малко добри впечатления, които да вземат със себе си в следващия живот.

Нашите родители са направили толкова много за нас и са изградили наново Европа след войните. Така че ние наистина им дължим нещо. Трябва да видим как можем да им донесем щастие и да се опитаме да се отнасяме добре с тях. Но понякога да се отнасяме добре с тях означава да не ги посещаваме прекалено често, а вместо това да им се обаждаме по телефона. Когато и това води до спорове, тогава е по-добре да им пишем пощенски картички: “Добре съм и си мисля за теб” и така нататък. И всяко поколение може да си върши неговите неща.