Как можем да се отървем от агресивен човек, който просто не ни оставя на мира?

КАТЕГОРИЯ: СЕМЕЙСТВО, ПРИЯТЕЛИ И ЕЖЕДНЕВЕН ЖИВОТ

Отговор на Лама Оле:

Трябва да осъзнаете, че агресивните хора всъщност са в слаба позиция. Човек, който се справя добре, няма нужда да тормози никой, защото има достатъчно сила и сигурност вътре в себе си.

Така че във вашия случай, човекът има проблем и този проблем не е ваш. Може би сте настъпили вратовръзката му в предишен живот, но за вас това вече е приключило. Сега сте изправен пред човек, който е смутен. В тази ситуация вие сте лекар, който трябва да реши как до го лекува. Той е дошъл при вас със своя проблем и сега вие трябва да решите как искате да му помогнете.

Има различни възможности, но едно нещо не трябва да се случва – не трябва да се разгневявате. Ако се разгневите, сте на същото ниво като него. Тогава вие също сте слаб и ще правите грешки.

Вместо това, може да говорите с него директно и да кажете: “Хей, слушай, имаш ли някакъв проблем? Мога ли да ти помогна по някакъв начин?”

Може би най-добрият начин да се отървете от него е да сте изключително приятелски настроен и полезен психологически: “Ти имаш такъв проблем. Чух за него. Как можем да ти помогнем?” Говорите си с него за проблемите му, докато не му дойде до гуша от вас и не намери някой друг, когото да притеснява. Ако кажете “Говорих с моя Лама за твоя проблем”, тогава ще се отървете от него на момента.